Frågor & Svar

Här får du svaren på de vanligaste frågorna om vår rekrytering.

Jag vill jobba hos er, hur går jag tillväga?
Vad roligt att du vill bli en del av vår magiska värld! Vi har många härliga tjänster hos oss, och alla våra lediga tjänster inom koncernen hittar du här. Där kan du också söka tjänsterna.

Jag tycker ni har många roliga och spännande jobb, vilket ska jag söka?
Vi skulle rekommendera att du söker det jobb som du tycker låter allra mest spännande – eller kanske till och med har erfarenhet ifrån.

Vilka ålderskrav har ni?
För de flesta av våra tjänster har vi en åldersgräns på 18 år, med undantag för några få tjänster som du kan vara 16 år för att söka. Våra lediga tjänster, och även åldersgränserna hittar du här. Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss när du har åldern inne!

Vilken lön är det för era tjänster?
Vi har avtalsenliga löner på alla tjänster i våra parker. Vilket avtal som gäller beror på tjänst. Mer information kring avtal och vilket lön det är för respektive tjänst får du i samband med din gruppaudition.

Hjälper ni mig med boende?
Vi rekommenderar dig att skicka in din ansökan till den park som du har boende i närheten av. Vi har nämligen ingen möjlighet att erbjuda personalboende på någon av våra parker.

När måste jag senast skicka in min ansökan?
Sista ansökningsdagen beror på vilken tjänst och vilken park du söker, det framgår i respektive annonstext. För alla tjänster sker urvalet löpande under våren, så vårt tips är att skicka in ansökan så snart du kan!

Hur går rekryteringsprocessen till?
Rekryteringsprocessen går till på lite olika sätt beroende på vilken tjänst som du söker. För de flesta säsongsjobb får du inledningsvis ta del av vår urvalsmetod Parks and Resorts Servicetest. Om du går vidare därifrån är nästa steg en spännande gruppaudition.

Jag sökte jobb hos er vid årsskiftet och har gjort ert servicetest men inte hört något på flera veckor. När får jag besked?
Just nu är det full aktivitet på alla våra parker inför säsongsstart, och får in många ansökningar. Vår rekrytering inför säsongen fortsätter under våren, och vi försöker återkoppla till alla kandidater så snart som möjligt.

Jag har varit på gruppaudition. När och hur får jag besked om hur det har gått?
Kul att du har gått vidare i rekryteringsprocessen ända till sista steget, bra jobbat! Vi försöker återkoppla till alla kandidater som vi har träffat på audition så fort som möjligt. Du kommer att få ett besked om hur det gick på din audition senast tre veckor efter ditt auditiondatum, om inget annat angavs vid rekryteringstillfället. Håll utkik på både mailen och telefon, och glöm inte bort att vi ringer från ett 010-nummer.

Får jag utbildning innan jag börjar jobba?
Självklart kommer du att utbildas innan din första arbetsdag, så att du är redo när dina första gäster kliver innanför våra portar. Parks and Resorts Academy erbjuder både utvecklade serviceutbildningar och specifika funktionsutbildningar så att du ska känna dig väl förberedd inför ditt första gästmöte.

Jag vill gärna ha praktik hos er, hur går jag tillväga?
Vad roligt att du är nyfiken på att få en inblick i vår magiska värld! Vi har få praktikplatser tillgängliga, men skicka gärna in en intresseanmälan till rekrytering@parksandresorts.com.