Ett jobb med utsikt

Ett jobb med utsikt

Vill du vara kuggen i ett välsmort maskineri och jobba på världens bergochdalbanetätaste plats? Här träffar du Emil och Michael som båda jobbar som mekaniker på Gröna Lund.

Både Michael och Emil började på Gröna Lund som säsongsmedarbetare. Emil började som tekniker medan Michaels första jobb var som aktör under Halloween. Båda två har sedan dess utvecklats på Gröna Lund och är idag tillsvidareanställda på teknikavdelningen.

Hur är det att arbeta på Gröna Lund som mekaniker och vad gör man, när det inte är säsong?

– Vi arbetar med förebyggande underhåll av våra attraktioner, där problemlösning är en stor del vår vardag. Det är en väldigt annorlunda arbetsplats, där man får en härlig blandning av tekniskt arbete, glada gästmöten och där man får vara en del av en stor gemenskap där alla ställer upp för varandra, berättar Michael.

Emil lyfter även han fram gemenskapen som finns på Gröna Lund:

– Det finns en väldigt fin kultur på Gröna Lund, där man lär sig av varandra och där man delar med sig av sin kunskap. Man utvecklas både på ett yrkesmässigt plan men också på ett personligt plan. Det är en väldigt fin och inkluderande kultur och miljö som vi har här