Vi tror på ungdomar!

Vi tror på ungdomar!

Tusentals ungdomar arbetar i våra parker varje säsong och för många är detta första steget ut i arbetslivet. Genom att ge våra medarbetare möjlighet att utvecklas hos oss ökar vi chanserna att de kommer tillbaka under fler säsonger och delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter till nyare kollegor.

 

Sara Fooladi gjorde sin första säsong på Gröna Lund som 18-åring, då som Fastfoodvärd på Matvraket. – Då sökte jag mest jobb för att jag behövde något att göra, men det var så himla kul. Det snabba tempot, att jobba i team, att tänka utifrån gästens perspektiv; jag kände direkt att detta var för mig. Året efter började jag fundera på hur det skulle vara att jobba som enhetsansvarig. Jag kände att jag också ville ha det där drivet och få leda en grupp. Efter några säsonger som enhetsansvarig parallellt med studierna blev Sara servicechef och är nu årsanställd som operativ chef för Fastfood. Fastfood är en av de största funktionerna i parken med ungefär 320 fastfoodvärdar, 21 enhetsansvariga och 14 servicechefer som Sara har personalansvar för. För varje steg har Sara fått relevant utbildning i bland annat säkerhet och hållbarhet men framför allt i ledarskap. – Det har varit otroligt givande. Jag har till exempel lärt mig hur man ger feedback i olika former och hur man genomför jobbiga samtal. Om en medarbetare luktar svett – hur säger man det på ett bra sätt? Utbildningarna ger stöd i form av ökat självförtroende, att man vågar ta de här samtalen som är jätteviktiga. Dessutom finns alltid kollegorna där när det behövs support. – Jag får otroligt mycket stöd! Så är det i hela företaget, man kan alltid fråga vem som helst och vet de inte svaret så hjälps man vidare. Vi anställda uppmanas att fråga så mycket som det bara går och den filosofin använder jag själv som chef.

Foto: Anna Hållams

PÅ SKARA SOMMARLAND har Alfred Jansson gjort sin första säsong som parkchef. Trots att han bara är 24 år är han ändå veteran med åtta säsonger bakom sig. – Redan när jag gjorde min andra säsong som badvärd tänkte jag att jag vill bli arbetsledare. Jag tycker det är jätteintressant med människor och hur vi fungerar i grupp. Alfred var tydlig med vad han ville, vilket både sågs och uppmuntrades. Han vågade därmed ta mer ansvar i badvärdsrollen och kände att det passade honom. – Jag hade precis fyllt 20 när jag skulle göra min första säsong som teamledare. Då hade jag gått en utbildning genom Parks and Resorts där jag fått verktyg för hur man genomför medarbetarsamtal och ger feedback. Som återvändare erbjuds man alltid fördjupningsutbildningar och det har gett mig väldigt mycket. Som stöd inför rollen som parkchef bad Alfred bett om att få jobba före och efter säsong och på så sätt få vara med mer på HR-sidan. Bland annat fick han medverka vid rekryteringen och sitta med i auditions. Han blev även mediatränad. – Det är mycket eget ansvar, det sticker jag inte under stol med. Det gäller att kunna fokusera på rätt område, men klarar man bara av det får man väldigt mycket hjälp. Man blir sedd när man tar steg framåt, och är något inte bra får man veta det och kan göra annorlunda nästa gång – inte på grund av tillsägelser utan genom coachning.