Vi bygger ledare!

Vi bygger ledare!

Tusentals ungdomar arbetar i våra parker varje säsong och för många är detta första steget ut i arbetslivet. Genom att ge våra medarbetare möjlighet att utvecklas hos oss ökar vi chanserna att de kommer tillbaka under fler säsonger och delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter till nyare kollegor.

HIBO HUSSEIN GJORDE SIN första säsong på Gröna Lund som kioskvärd när hon nyss fyllt 23. Nu, nio år senare, kan hon även addera Enhetsansvarig, Teamledare, Rekryterare och Gruppledare för Parkfood till CV:t.

-En sak som jag verkligen gillar med Gröna Lund är möjligheten att växa internt, berättar Hibo. När jag jobbat två säsonger fick jag möjlighet att ta steget till att bli Enhetsansvarig vilket innebär att man ansvarar för den dagliga driften i en specifik enhet. Året därpå blev jag Teamledare och var då istället, tillsammans med mina teamledarkollegor, närmsta chef för alla säsongsmedarbetare inom Parkfood. Jag har också jobbat på vår rekryteringsavdelning, parallellt med att jag pluggade HR. För varje ny roll har jag fått relevant utbildning så att jag känt mig trygg när det är dags för första dagen.

Nu är Hibo tillsvidareanställd och jobbar som gruppledare för Parkfood. Parkfood är en av de största funktionerna i parken med ungefär 320 parkfood- och kioskvärdar, 25 enhetsansvariga och 14 teamledare som Hibo har personalansvar för.

– Det jag gillar mest med mitt jobb är  den enorma variationen då ingen dag är den andra lik. Jag får också möjligheten att coacha, stötta och arbetsleda nya medarbetare och sedan få följa deras utveckling genom säsongerna, det tycker jag är helt magiskt! 

KARL GARSTRÖM ÄR ANSVARIG rekryterare för Skara Sommarland. Trots att han bara är 22 år har han gedigen Sommarlandserfarenhet med fyra säsonger och flera olika roller i bagaget. 

-Jag började min första säsong på Sommarland redan när jag var 17 och efter två säsonger fick jag möjlighet att jobba som Teamledare. Det var en ynnest och fantastisk förmån att få förtroendet redan som 20-åring att kliva in i min första ledarroll, både för att jag fick utöka min kompetens inom ledarskap men även växa som person. Som Teamledare får du varje år gå en tre dagar lång ledarutbildning. Förra året var vi på Vildmarkshotellet tillsammans med Teamledarna från Furuvik och Kolmården. Utbildningen var väldigt givande att utöver ledarskapsverktygen också få möjlighet till erfarenhetsutbyte mellan parkerna i koncernen.  

Efter en säsong i teamledarrollen var det dags för Karl att ta nästa steg. Förra sommaren jobbade han som Parkchef. Rollen som Parkchef innebär att man har ansvaret för den dagliga driften i parken. Parkchefen jobbar aktivt med att följa upp kvalitén i parken, för att säkerställa att parken levererar en upplevelse i världsklass för både våra gäster såväl som våra medarbetare. 

-Rollen som Parkchef är väldigt varierande och ingen dag är den andra lik. Det jag tycker var absolut roligast med att vara Parkchef är att man har hela parken som sitt verksamhetsområde. Under en säsong får man följa våra medarbetares utveckling och träffa glada gäster under deras besök.  

-Jag har trivts otroligt bra på Sommarland och det känns väldigt kul att nu få vara med och hitta årets stjärnor! Som rekryterare har jag stor hjälp av mina tidigare roller då jag känner parken och våra olika roller väl, men också för att jag kommer ihåg hur nervöst det kan vara att söka sitt första sommarjobb och gå på sin första anställningsintervju.