Vi tror på ungdomar!

Vi tror på ungdomar!

Tusentals ungdomar arbetar i våra parker varje säsong och för många är detta första steget ut i arbetslivet. Genom att ge våra medarbetare möjlighet att utvecklas hos oss ökar vi chanserna att de kommer tillbaka under fler säsonger och delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter till nyare kollegor.

 

Sara Fooladi gjorde sin första säsong på Gröna Lund som 18-åring, då som Fastfoodvärd på Matvraket. – Då sökte jag mest jobb för att jag behövde något att göra, men det var så himla kul. Det snabba tempot, att jobba i team, att tänka utifrån gästens perspektiv; jag kände direkt att detta var för mig. Året efter började jag fundera på hur det skulle vara att jobba som enhetsansvarig. Jag kände att jag också ville ha det där drivet och få leda en grupp. Efter några säsonger som enhetsansvarig parallellt med studierna blev Sara servicechef och är nu årsanställd som operativ chef för Fastfood. Fastfood är en av de största funktionerna i parken med ungefär 320 fastfoodvärdar, 21 enhetsansvariga och 14 servicechefer som Sara har personalansvar för. För varje steg har Sara fått relevant utbildning i bland annat säkerhet och hållbarhet men framför allt i ledarskap. – Det har varit otroligt givande. Jag har till exempel lärt mig hur man ger feedback i olika former och hur man genomför jobbiga samtal. Om en medarbetare luktar svett – hur säger man det på ett bra sätt? Utbildningarna ger stöd i form av ökat självförtroende, att man vågar ta de här samtalen som är jätteviktiga. Dessutom finns alltid kollegorna där när det behövs support. – Jag får otroligt mycket stöd! Så är det i hela företaget, man kan alltid fråga vem som helst och vet de inte svaret så hjälps man vidare. Vi anställda uppmanas att fråga så mycket som det bara går och den filosofin använder jag själv som chef.

KARL GARSTRÖM ÄR ANSVARIG rekryterare för Skara Sommarland. Trots att han bara är 22 år har han gedigen Sommarlandserfarenhet med fyra säsonger och flera olika roller i bagaget. 

-Jag började min första säsong på Sommarland redan när jag var 17 och efter två säsonger fick jag möjlighet att jobba som Teamledare. Det var en ynnest och fantastisk förmån att få förtroendet redan som 20 åring att kliva in i min första ledarroll, både för att jag fick utöka min kompetens inom ledarskap men även växa som person. Som Teamledare får du varje år gå en tre dagar lång ledarutbildning. Förra året var vi på Vildmarkshotellet tillsammans med Teamledarna från Furuvik och Kolmården. Utbildningen var väldigt givande att utöver ledarskapsverktygen också få möjlighet till erfarenhetsutbyte mellan parkerna i koncernen.  

Efter en säsong i teamledarrollen var det dags för Karl att ta nästa steg. Förra sommaren jobbade han som Parkchef. Rollen som Parkchef innebär att man har ansvaret för den dagliga driften i parken. Parkchefen jobbar aktivt med att följa upp kvalitén i parken, för att säkerställa att parken levererar en upplevelse i världsklass för både våra gäster såväl som våra medarbetare. 

-Rollen som Parkchef är väldigt varierande och ingen dag är den andra lik. Det jag tycker var absolut roligast med att vara Parkchef är att man har hela parken som sitt verksamhetsområde. Under en säsong får man följa våra medarbetares utveckling och träffa glada gäster under deras besök.  

-Jag har trivts otroligt bra på Sommarland och det känns väldigt kul att nu få vara med och hitta årets stjärnor! Som rekryterare har jag stor hjälp av mina tidigare roller då jag känner parken och våra olika roller väl, men också för att jag kommer ihåg hur nervöst det kan vara att söka sitt första sommarjobb och gå på sin första anställningsintervju.