Omsorgsfullt öppna parker

Omsorgsfullt öppna parker

Vårt största fokus är att agera ansvarsfullt och göra allt vi kan för att minimera en smittspridning under den rådande coronapandemin. Säkerheten för både djur, gäster och medarbetare kommer alltid att komma i första hand.

Våra djurparker Kolmården och Furuvik håller öppet på ett ansvarsfullt sätt genom att hela tiden följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande distansering, hygien och folksamlingar. Detta gör vi med bland annat ett begränsat antal gäster, distanshållning i attraktioner, på restauranger och i köer, strikta hygien- och städrutiner och inga inomhusaktiviteter eller aktiviteter där folksamlingar kan bildas.

Vildmarkshotellet på Kolmården och Furuvik Havshotell håller öppet med skärpta hygien- och städrutiner och begränsat antal gäster.

Regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 50 personer berör hela Gröna Lund och Skara Sommarland. Så länge som förbudet gäller har vi alltså ingen möjlighet att öppna Gröna Lund eller Skara Sommarland. Men vi har beredskap för att öppna båda parkerna på ett omsorgsfullt sätt där vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer, så fort vi ges möjlighet.

Läs mer om våra parker och coronasituationen här:

Gröna Lund

Skara Sommarland

Furuvik

Kolmården