Ny vattenattraktion till Skara Sommarland 2019

Ny vattenattraktion till Skara Sommarland 2019

 

2018 ser ut att bli ett rekordår på Skara Sommarland där drömgränsen 300 000 besökare redan har sprängts. Då passar parken på att lansera nästa års stora nyhet. Waka Waka är den första vattenrutschbanan i sitt slag i Europa. Banan är 210 meter lång och man åker i ringar med plats för två personer. Åkturen kan liknas vid skidåkning, där man tar ut skären i en sväng och där man vid varje sväng får en fartkick. Ringen man åker i färdas i en färggrann tub och på fyra ställen hamnar man på en tallriksformad öppen yta som ger en fartökning in i nästa del av attraktionen.

Waka Waka tillverkas av det kanadensiska företaget ProSlide, som bygger de bästa vattenrutschbanorna i världen, och blir den första i sitt slag i Europa. Det första spadtaget till attraktionen tas så fort Skara Sommarland stänger för säsongen och attraktionen har premiär när parken öppnar igen i juni 2019.

Med Waka Waka kommer Skara Sommarland ha de två längsta vattenrutschbanorna i Skandinavien, där befintliga Nyagara är längst med sina 259 meter. Waka Waka integreras i vattenparken där man startar ovanför Nyagara bredvid Big Drop och landar i närheten av vågpoolen.

– Vi är jättestolta och glada över att vi kan satsa ytterligare på Skara Sommarland och ta parken vidare in i framtiden. Med Waka Waka kommer vi att ha den bästa vattenparken i Skandinavien och med mixen av bad, tivoli och gokart är vi svårslagna, säger Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland.

210 meter Banans längd
23 meter Fallhöjd
12 grader Medellutning
ca 20 sekunder Åktid