Häng med på audition!

Häng med på audition!

Varje år säsongsanställer Parks and Resorts cirka 3 000 medarbetare till våra fem parker. Men vilka egenskaper krävs? Hur får du drömjobbet? Kolla in hur det går till på en audition!

Ungefär hälften av de säsongsanställda är återvändare som har jobbat tidigare säsonger, medan resten sållas fram i en rekryteringsprocess som börjar med ett servicetest på internet och kulminerar med en audition. − Servicetestet är en effektiv urvalsmetod som dessutom ger kandidaten inblick i olika situationer som kan komma att inträffa på jobbet. Kandidaten ställs inför 25 olika situationer och får klicka i hur han eller hon skulle agera i de olika fallen. De med högst poäng bjuds in till audition, berättar Parks and Resorts rekryteringschef Caroline Lidholm. − Kandidaterna tar ett eget ansvar och bokar själva in sig på audition vilket visar ett engagemang och en vilja att jobba hos oss, något som de också får möjlighet att visa under auditiontillfället. Vi vill att våra medarbetare ska spegla våra gäster och söker en mångfald. En av uppgifterna under de gruppdiskussioner som äger rum handlar om att associera Parks and Resorts värdeord säkerhet, omtanke, upplevelser och effektivitet till rollen som säsongsarbetande artist. 

Även praktiska moment

Kandidaterna för vissa tjänster får också testa på arbetet praktiskt. De som sökt som spelvärdar på Gröna Lund får till exempel prova att leda två av spelen – Kentucky Derby, där kulor i olika hål driver spelarens häst framåt, och Woody, som handlar om att banka ner uppdykande stubbar med en klubba. − Ett praktiskt moment under audition är både kul för kandidaterna och en bra möjlighet för oss att se hur kandidaterna praktiskt skulle agera i arbetet, säger Caroline Lidholm. Audition avslutas med att varje deltagare får en stund i rampljuset. Var och en får ställa sig upp och kort berätta varför just hon eller han bör få jobb på Parks and Resorts. − Vi får en väldigt god bild av kandidaterna vid våra auditions. Det är också ett tillfälle då vi kan förmedla vilka vi, som arbetsgivare, är. Det är inte bara vi som ska välja våra nya stjärnor till våra parker, kandidaterna ska också välja oss som arbetsgivare, säger Caroline Lidholm. − Många stortrivs hos oss och kommer tillbaka säsong efter säsong. Det är också något vi vill förmedla under audition, att det finns möjligheter att växa inom företaget. Själv har jag ett förflutet inom fastfood på Grönan