Furuvik Havshotell öppnar 2018

Furuvik Havshotell öppnar 2018

2018 inviger Furuvik ett nytt koncepthotell där mat, boende, konferens och upplevelser i parken vävs ihop till en ny typ av upplevelse för besökarna. Hotellet kommer att integreras med Furuviks Brygga, vid ett av regionens absolut bästa lägen.

De senaste årens satsningar på nya djurarter, stora internationella konserter och nya attraktioner har lett till stigande besökssiffror för Furuvik. Trots investeringar i campingplatser och havsstugor är efterfrågan på boende fortfarande stor. 2018 inviger Furuvik därför Furuvik Havshotell, ett koncepthotell vid ett av regionens bästa lägen. Hotellet kommer att byggas ihop med den befintliga byggnad som idag är Furuviks Brygga. Temat och inredningen på havshotellet ska bygga på platsens vackra havsläge, samtidigt som man plockar in element från det lekfulla tivolit i parken. Känslan av en gammaldags yacht club ska kombineras med den amerikanska boardwalk-kulturen, där Coney Island varit en stor inspirationskälla.

28 Antal rum
2 Konferensrum
2018 Invigning

Hotellets tema: Yacht, boardwalk, Coney Island
Med restaurang.

Havshotellet kommer att innefatta en hotellobby, två konferenslokaler, en frukostmatsal, en restaurangdel samt 28 hotellrum som vardera kommer att kunna inhysa fyra personer. Matkonceptet i restaurangdelen kommer att förändras och anpassas till hotellets verksamhet för att barnfamiljer, konferens- och eventgäster ska få en helhetsupplevelse. I framtiden planerar Furuviksparken att uppföra ytterligare två intilliggande byggnader för att utöka hotellkapaciteten.

– Att kunna erbjuda ett koncept med konferens och övernattning med en av regionens härligaste havsutsikter, i kombination med bra mat och en unik upplevelse i parken känns otroligt spännande. Det kommer definitivt att bidra till regionens besöksutveckling. Jag har varit med och följt Furuviks utveckling ända sedan 2004 och det känns mycket viktigt att vi nu tar detta stora steg, säger Nina Tano, vd på Furuvik.

När parken öppnar inför säsongen 2018 är hotellet redo att ta emot sina första gäster.