Aquaria har stängt sin verksamhet

Aquaria har stängt sin verksamhet

Aquaria Vattenmuseum öppnade 1991 och har i 26 år varit både ett vattenmuseum och en restaurang. Huset byggdes på 60-talet som en temporär byggnad i samband med bärgningen av Vasaskeppet och är inte anpassad för att inhysa bland annat en tropisk regnskog. Från och med 30/9 2018 har verksamheten permanent stängt.

De senaste åren har det blivit allt tydligare att fastigheten inte mår bra. Vi har under åren lappat och lagat fastigheten, något som inte längre bär sig, varken ekonomiskt eller byggnadsmässigt. Vi har därför fattat ett beslut om att stänga Aquaria permanent den 30 september 2018, och att djuren som finns där ska få nya hem efter det.

Den 1/10 börjar det intensiva och tuffa arbetet med att flytta våra djur till andra anläggningar. Nedan kan ni läsa om vilka anläggningar som kommer och hämtar djur och exempel på några av fiskarna som ska till respektive anläggning.

Sea Life, Helsingfors- bla. Sjöstjärnor, små saltvattensfiskar etc.
Universeum, Göteborg- bla. Bambuhajar, muräna, taggmalar, Antenmal etc.
Tropikariet, Helsingborg- bla. spindeln, Garden eels, Pipagrodor, Terribilis etc.
Barnsjukhus, Finland- korallfisk
Haga Ocean, Solna- bla. Stingrockor, pirayor, grodor, maneter, mangrove etc.
Baltic sea science center, Skansen- bla. Öringar, spigg, elritsor, Ruda etc.
Rotterdam Zoo, Holland- komulerockor
Spånga gymnasium, Stockholm- små sötvattensfisk

Fokus för oss har varit att hitta nya och bra hem för våra djur men vi är också jätteglada att flera anläggningar vill ta vara på flera av våra akvarium och delar av våra miljöer också.