Våra parker

Våra parker

Välkommen till en förtrollad värld med fascinerande djur, svindlande attraktioner och majestätiska musikupplevelser. Oavsett vilken upplevelse våra gäster väljer är vårt mål att den ska vara i världsklass.

Gröna Lund

Gröna Lund, grundat 1883, är Sveriges äldsta tivoli. Vackert beläget vid Stockholms hamninlopp är parken fylld av attraktioner för såväl stora som små, rädda som modiga. Här finns 31 attraktioner; 39 spel, hjul och lotterier; ett 20-tal matkiosker och 6 restauranger. Dessutom bjuder parken på dans, shower, barnunderhållning och Grönan Live – Sveriges längsta festival med ett 70-tal konserter.

Kolmården

På ett berg i de vackra Kolmårdsskogarna, och med magnifik utsikt över Bråviken ligger Kolmården, en destination fylld av upplevelser för alla åldrar. Här finns såväl berg- och dalbanor och Bamses värld, som spa och det fantastiska Vildmarkshotellet som även erbjuder spännande konferensmöjligheter. Och framför allt: Här finns Nordens största djurpark.

Aquaria

Aquaria är en sydamerikansk regnskog, ett mangroveträsk och en bit av Östersjön – mitt i Stockholm. Här får du uppleva hur vattnets kretslopp flödar i både en tropisk och en nordisk miljö. Förutom en magisk undervattensupplevelse bjuds gästerna på kunskap om vattnets livsviktiga uppgift för människor, djur och natur.

Furuvik

Furuvik är allt och lite till: en fartfylld nöjespark, plaskande vattenland, konsertarena och fylld med spännande djurliv. Vackert belägen vid kusten en mil söder om Gävle erbjuder parken både hotell och camping.

Skara Sommarland

Skara Sommarland är Sveriges största vattenpark och ett populärt besöksmål för barnfamiljer från hela landet. Även från Norge kommer många besökare. Förutom ohämmad vattenlek finns här gokartbanor, tivoli och en närliggande camping med tältmöjligheter, stugor och lägenheter.